/ Община Пловдив
Кметът на Пловдив Здравко Димитров и пловдивчани ще запалят светлините на Коледното дърво в града тази вечер, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

По традиция Коледното дърво се намира на пл. "Стефан Стамболов". Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и е изработена от единствения на Балканите производител на изкуствени елхи в Раковски.

Идея: Бившата сграда на БНБ в Пловдив да стане Археологически музей

Пловдивската елха тежи около един тон, а заедно с украсата достига 1,5 тона. Светлините на Коледното дърво, което е закрепено на покрития фонтан пред сградата на общинската администрация ще бъдат запалени в 17:30 часа, след което кметът отправи поздрав към своите съграждани.

Ще му помага и Дядо Коледа, който ще забавлява децата и техните родители и в празничните дни от 24 до 26 декември, когато на откритата сцена пред общината ще се изявят талантливи пловдивски деца.

За първи път тази година ще има и специален кът, изработен от възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, където всички желаещи - малки и големи могат да си направят снимки за спомен сред красивата празнична украса, и разбира се с Добрия старец. Празнично ще бъдат украсени и други любими за пловдивчани места.

"Запалването на светлините на Коледното дърво на пл. "Стефан Стамболов" е един красив момент, който се превърна в традиция за Община Пловдив, очаквана с нетърпение от децата. Коледа е времето на добрите пожелания, защото тя носи усещането за нещо свидно и мило, за семеен уют и топлина.

Време, когато целият свят грее с милиони светлини. Коледа носи усещане за надежда и ново начало. Надявам се Новата година да бъде по-добра за всички нас!", е казал Здравко Димитров.
БТА