Светлана Куюмджиева: Пловдив става разпознаваем на международно ниво
Светлана Куюмджиева: Пловдив става разпознаваем на международно ниво / снимка: dariknews.bg
Светлана Куюмджиева: Пловдив става разпознаваем на международно ниво
77860
Светлана Куюмджиева: Пловдив става разпознаваем на международно ниво
  • Светлана Куюмджиева: Пловдив става разпознаваем на международно ниво

Развитието на културните и творчески индустрии, развитието на културния туризъм, образованието в тази област  и ясното разпознаване на културната идентичност, са основните приоритети, които трябва да следва Пловдив в своята стратегия за развитие през следващите 10 години, без значение на управляващото политическо мнозинство и кметския екип. Това заяви в интервю за Дарик новият артистичен директор на Фондация „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева, която е участвала активно в написване на Културната стратегия на община Пловдив до 2024г.

Намирането на партньори за коопродуциране на проекти и  на начини за съфинаниране на различни фази от програмата на Фонация „Пловдив 2019“ са основните задачи, които стоят пред мен и проф. Ханс Шмит тази година, допълни Куюмджиева.

По думите й Пловдив вече става разпознаваем на международно ниво и доказателство за това са последните новини, свързани с домакинството на най-големия форум за туризъм в Европа – INDEX.

Има големи събития, заложени в програмата на Пловдив 2019, като международното биенале на съвременното изкуство, които могат да се превърнат и в културен бранд на града, допълни Куюмджиева.

Отворените проекти, по които може да се кандидатства тази година, ще бъдат публикувани на сайта на фондацията.

Светлана Куюмджиева Пловдив става разпознаваем на международно ниво
netinfo

Светлана Куюмджиева в студиото на Дарик радио Пловдив.