Синът на заместник земеделския министър отива в затвора
Синът на заместник земеделския министър отива в затвора / netinfo
Синът на заместник земеделския министър Илия Юруков ще лежи в затвора три години, постанови днес състав на Пловдивския апелативен съд, пред който подсъдимият обжалва условната си присъда за опит за убийство. Пловдивските магистрати смятат, че за извършеното на 19 май 2004 година от Юруков прострелване с пистолет в краката на велинградския бизнесмен Северин Клашнов не е опит за убийствои за това преквалифицира деянието в средна телесна повреда.

Апелативният съд прие, че фактическа обстановка по случая не дава основание да се приеме, че при произвеждането на изстрелите подсъдимият е действувал с пряк умисъл да лиши пострадалия от живот. Основен белег за наличието на пряк умисъл за лишаване от живот е причиняването на увреждане в жизнено важна област на човешкото тяло.

Установената фактическа обстановка сочи на извода, че подсъдимият Юруков е организирал и провел наказателна операция с цел да накаже пострадалия Клашнов и да го сплаши. Затова му е причини увреждания, считайки го за виновен в подпалването на два автомобила,собственост на Юруков.

Присъдата подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.