Швейцарски светлинен дизайнер събира пловдивски хореографи в работно ателие
Швейцарски светлинен дизайнер събира пловдивски хореографи в работно ателие / Шарлот Самперманс

За пръв път в Пловдив ще се проведе работно ателие на тема „Светлинен дизайн на танцови спектакли“ с лектор - швейцарският светлинен дизайнер Денис Валдфогел.

Пловдивските хореографи, работещи в сферата на съвременния танц, ще имат възможността да разберат тънкостите в оформянето на светлинните ефекти за различните типове танцови представления. Събитието ще се проведе от 18:00 часа в залата на Танцово студио „Дуенде“, а входът е безплатен.

Планираното работно ателие ще спомогне за повишаване нивото на информираност и професионализъм на всички пловдивчани, работещи в сферата на сценичните изкуства.

Валдфогел е роден в Швейцария през 1981година. Преди 15 години започва работа като осветител в различни театри в Лозана. През годините той работи за различни швейцарски музикални групи и компании. От 2007 до 2009 година Денис Валдфогел работи с  Béjart Ballet Lausanne. По време на работа си там той среща танцьорите, с които по-късно основават танцовата компания Opinion Public. От октомври 2010, Валдфогел работи като технически директор на компанията. За краткото време от 5 години Opinion Public се доказва като една от най-успешните белгийски компании за съвременен танц с реализирани над 7 спектакъла . Компанията представя продукциите си в Белгия, Холандия, Франция, Израел, Испания, Финландия и др. Най-новата продукция на компанията – Mr. FOLLOWER, спечели изключително добри отзиви още с първите си представяния на белгийска и френска сцена.