/ Уикипедия
Александър Секулов
97834
Александър Секулов
  • Александър Секулов

Когато попаднеш в една редица с големите имена, отличавани през годините с „Орфеев венец“, е абсолютно кощунствено да си мислиш, че си им равен. Просто приемам с благодарност наградата, но поддържам живо чувството, че само времето ги решава тези неща.

Сашо Секулов спечели приза "Орфеев венец" на феста "Пловдив чете"

Така коментира в интервю за Дарик отличието на фестивала „Пловдив чете“ за принос в съвременната българска поезия писателят и поет Александър Секулов.
 
Иво Рафаилов и Йордан Велчев (носители съответно на „Златно перо“ и специална награда на „Пловдив чете“, бел.а.) са двама безукорни колеги.

Смятам, че Иво Рафаилов ще се радва на награди и като поет, а „Балканският човек“ на Йордан Велчев – този опус магнум, няма какво да го коментирам, това е едно постижение, което никой през годините не може да му го отнеме, а ние трябва да му го признаем още в днешно време, коментира Секулов.
 
Официално откриват "Алея на книгата" и литературния фестивал "Пловдив чете"

Писателят обърна внимание на „твърдостта“ на град Пловдив по отношение признателността на гражданите му към значими събития, които се организират под тепетата.

Като пример той посочи сравнително малкия екип, който подготвя и се грижи за „Пловдив чете“, и работещите през годините по проекта „Пловдив – ЕСК през 2018“.  

По думите му, от една страна хората се радват, от друга – са непризнателни за усилията, времето и енергията на реализаторите на тези идеи.
 
Чуйте повече от интервюто в приложеното аудио.