Протести срещу вдигане на евангелистки храм в “Тракия”
Протести срещу вдигане на евангелистки храм в “Тракия” / netinfo
Жители на “Тракия” събират протестна подписка срещу изграждането на евангелистки храм в ЖР”Тракия”. Техни представители ще присъстват на утрешната сесия на Общинския съвет, която трябва да гласува продажба на терен от над 1700 кв. м. до блокове №5 и 6 по инвестиционно предложение на църковното настоятелство.

Групата на левицата няма да подкрепи предложението, макар че комисията по общинската собственост коригира първоначалната тръжна цена от 407000 лева на 1,5 млн., обясни председателят й Николай Радев. Той посочи, че решението е взето след оплаквания на граждани в приемната на БСП.

В микрорайона, в който са 14 блока, има голямо напрежение, каза бившият общински съветник Светлана Грозданова. Съкварталците й настояват на апетитния терен до Ботаническата градина да бъде построена детска градина, каквато няма в близост, а местата в останалите не достигат. Преди да превръщаме “Тракия” в българския Йерусалим, трябва да помислим за децата, реагира и Грозданова.

Жителите на микрорайон А-9 са убедени, че за да избие високата цена евангелистката църква ще промени плана на парцела, който е предвиден за ниско строителство и ще застрои част от него с жилищни кооперации. Само за ден те са събрали над 200 подписа срещу изграждането на храма.