Прокуратурата разследва скандална обществена поръчка по сигнал на Дарик
Прокуратурата разследва скандална обществена поръчка по сигнал на Дарик / plovdiv24.com
Окръжна прокуратура Пловдив образува предварителна проверка по скандалната обществена поръчка за вече извършената реконструкция на уличното осветление по булевард “Източен”. Това съобщи председателят на Окръжния съд Андрей Атанасов

Откритият конкурс за възлагането на малката обществена поръчка е обявен в Агенцията за обществени поръчки на 9 април – три дни преди официалното откриване на разширената пътна артерия. Работата е с прогнозна стойност 460000 лв, но вече е извършена от фирма, която не се е явявала на никакъв подбор.

Собственикът на фирмата-изпълнител на бул. “Източен” Недялко Бекиров призна, че кабелите на лампите и стълбовете им са нови и няма опасност прясно асфалтираната градска магистрала да бъде разкопана.

В същото време обаче общината тепърва набира оферти за реконструкция на уличното осветление по нея, като срокът за подаването им е 9 май. Поне 2 фирми, подведени от конкурсната обява, вече са възложили разработването на проект, с който да кандидатстват за работата, която друг вече е свършил в нарушение на Закона и Наредбата за обществените поръчки, установи разследването на Дарик.