Прокуратурата подгони районните кметове за уличните дупки
Прокуратурата подгони районните кметове за уличните дупки / netinfo
Прокуратурата ще провери как са изразходвани парите отпуснати от Общината на районните кметства за запълване на дупките по улиците, съобщи окръжният прокурор Андрей Атанасов след тристрантата среща между община, прокуратура и полиция.

Проверката ще покаже дали отпуснатите през декември 2007 година са усвоени по предназначение, ако не са защо не са и защо не се е погрижил всеки кмет, да въведе улиците в приличен вид, след като е имал финансова възможност за това, обясни Атанасов. Ако се открие, че става дума за безстопанственост, прокуратурата ще вземе съответните мерки, защото когато стане пътно-транспортно произшествие и общината бъде осъдена, някой трябва да понесе отговорност и това е този, който не си е свършил работата, заяви окръжният прокурор.

той допълни, че който не сие свършил работата ще си понесе съответанта административна или наказателна отговорност.

Прокуратурата образува проверка за разделното сметосъбиране в Пловдив, съобщи още Андрей Атанасов. Проверката е по сигнали, че липсват съдове за разделно сметосъбиране, каквото бе въведено в пет от шесте района на града в края на предишното управление.

Ще се проверява дали броят на съдовете при сключването на договора съответства с тези, поставени на определените места. По този начин ще се подпомогне и контролната дейност на Общината, защото тя е платила за услугата и трябва да иска качествено да се изпълнява, каза Андрей Атанасов.