Президентът връчи годишните награди Доброволческа инициатива 2015
Президентът връчи годишните награди Доброволческа инициатива 2015 / netinfo

За шеста поредна година бяха връчени годишните награди за Доброволческа инициатива 2015, организирани от Фондация НАРД и Фондация Лале.

Над 40 инициативи на различни граждански и бизнес организации, както и такива на училища и читалища от страната, бяха номинирани, като за първа година близо една трета от участниците са доброволци в ученическа или студентска възраст.
Официален гост на събитието беше президентът Росен Плевнелиев, който подчерта, че европейските ценности не бива да бъдат загърбвани, като страната ни не престава да бъде пример за демокрация, човечност и съпричастност.

Почетни плакети получиха три отличили се доброволчески инициативи от страната. Грамота за участие получи и Народно читалище „Васил Левски - 1861 г.“ – Карлово, чиято инициатива е номинирана от Общинска библиотека - Карлово.

 

Държавният глава изрази благодарност за приноса на българските неправителствени организации, бизнес организации, както и на отделни граждани, за приноса им към развиването на доброволчеството у нас.