Правят Гражданската полицейска академия в Пловдив
Правят Гражданската полицейска академия в Пловдив / netinfo

Първата в страната Гражданска полицейска академия отваря врати в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция "Полиция" в града. Академията е създадена по съвместен проект на МВР, ІІІ РПУ-Пловдив и Министерството на правосъдието на САЩ. Първото занятие ще се проведе на 15 ноември от 18 до 20 часа в сградата на районното управление.

Пълният учебен курс предвижда 4 срещи- сесии, които ще се провеждат веднъж седмично. За работа с гражданите по програмата са подготвени 11 полицейски служители. Завършилите пълния курс ще получат сертификати.

По време на сесиите участниците ще имат възможност да се запознаят със структурата на областната дирекция “Полиция” и на районното управление, с дейността на разследващите органи, с работата на полицаите с педагози и ученици в училищата по превенция на престъпността на малолетни и непълнолетни. Ще получат информация за функциите на патрулните полицаи, екипировката, оборудването и задачите им, както и за тактическите действия при задържането на лица, извършили престъпление.

В програмата са включени още патрулна обиколка на територията на ІІІ РПУ съвместно с гражданите, демонстрация по снемане на отпечатъци и криминална регистрация на лица, както и на приемане на сигнали от оперативната дежурна част в управлението.