/ netinfo
Повече полицаи патрулират до по-късно в Капана
99579
Повече полицаи патрулират до по-късно в Капана
  • Повече полицаи патрулират до по-късно в Капана
Между 3 и 5 акта месечно съставят служители на Общинска охрана за силен шум в Пловдив. Това съобщи за Дарик зам.-кметът Златин Велев. Нарушенията не са направени само в Централната градска част, те се констатират и в парковете из града, обясни той.

Крути мерки са обсъдени днес по време на работната среща на общинската администрация, общинска полиция и общинска охрана, заради многобройните жалби за нарушаване на реда и спокойствието в артистичния квартал Капана, каза още Велев. 

Основните проблеми в зоната са употребата на алкохолни напитки в свободните общински площи, а не в питейните заведенията, където това е разрешено, както и струпването на много лица, които вдигат силен шум и безпокоят жителите и гостите на квартала.

Затова, по думите на Златин Велев, контролът на полицейските служители ще бъде засилен до по-късните часове на вечерта. Ще бъдат проверявани и магазините в Капана за продажба на алкохолни напитки на непълнолетни лица, а до месец трябва да бъдат поставени и табели, указващи забраната и санкциите, които се предвиждат при нарушаването й.

Предвидените санкции по закон са до 3000 лева употреба на алкохол на публични места и до 5000 лева за силен шум.

Още чуйте в звуковия файл.