Поръчка за 5 млн. лв спасява „Интендантско обслужване“ - Калофер
Поръчка за 5 млн. лв спасява „Интендантско обслужване“ - Калофер / снимка: dnevnik.bg/архив
Поръчка за 5 млн. лв спасява „Интендантско обслужване“ - Калофер
72630
Поръчка за 5 млн. лв спасява „Интендантско обслужване“ - Калофер
  • Поръчка за 5 млн. лв спасява „Интендантско обслужване“ - Калофер

Поръчка за 5 милиона лева се очаква до няколко дни в „Интендантско обслужване“ ЕАД - Калофер. Това стана ясно по време на днешната среща на военния министър Ангел Найденов с работниците в дружеството, което е 100 % държавна собственост.

Договорът ще бъде за изработване на камуфлажни облекла за българските военнослужещи и на специални дрехи за мисионерите в Афганистан, съобщи за Дарик директорът Георги Каръмчев. "Приходите ще ни помогнат да стабилизираме дружеството, да изплатим по-голямата част от дълговете  и да повишим работните заплати. В момента „Интендантско обслужване“ ЕАД – Калофер дължи над 1 милион лева на банки и фирми", обясни директорът.

През септември 2013 г. държавната фирма бе почти фалирала, но сега печели и дори наема нови работници. Преди 9 месеца в дружеството работеха 72 души, а сега – 124. По думите на директора, дружеството търси да назначи още шивачи. Средната работна заплата е нараснала двойно - от 250 лв. през септември вече е 513 лв. "Имаме поръчки, но работим предимно на ишлеме. Шием облекла и парашути за Българската армия, както и за някои НАТО-вски армии", допълни Георги Каръмчев.