/ Кирил Кирилов
Кандидатът за кмет на Пловдив, издигнат от ВМРО и НФСБ - Славчо Атанасов, и лидерите на двете политически формации - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, представиха под тепетата кандидатите си за районни кметове. 

Спортист е кандидатът за кмет за пловдивския район „Западен“

Очаквано настоящият кмет на район „Южен“ Борислав Инчев ще се бори за втори мандат. Другото познато лице сред кандидатите е бившият кмет на „Западен“ Десислава Желязкова, която беше уволнена от кмета Иван Тотев и наследена от Димитър Колев, срещу когото ще трябва да се изправи на 27 октомври. 

Съюз за Пловдив“ издигна шестима кандидати за районни кметове

Кандидат за кмет на район „Тракия“ е Апостол Шопов от ВМРО. Предишният човек на обединените патриоти там бе Костадин Гаров, който за около 100 гласа загуби вота през 2015 г. от Костадин Димитров от ГЕРБ.

Костадин Димитров ще е кандидатът за кмет на „Тракия“ за трети път

Войводите имат кандидат-кмет и в „Източен”, като това отново е Павел Милушев, който също бе на неуспешен балотаж на последните местни избори. В „Централен” кандидатът за управник е старейшината Иван Димов. В „Северен” НФСБ залагат на Станислав Стратев.

Предизборни прогнози в Пловдив

Прави впечатление, че двете партии са си поделили районите. ВМРО са с кандидати за „Южен“, „Тракия“ и „Източен“, а хората на Валери Симеонов - на „Централен“, „Западен“ и „Северен“. Също така, че и двама от претендентите - Апостол Шопов и Павел Милушев, са настоящи заместници на Борислав Инчев.