Протест, насилие, деца
Протест, насилие, деца / Дарик архив
Протест насилие
96285
Протест насилие
  • Протест насилие
Пловдив също се включва в серията от протести срещу насилието над деца в ясли, градини и училища. Недоволните граждани ще се съберат в 17.30 часа на пл. „Стефан Стамболов“, пред общината.
 
Протестът е предизвикан от поредния случай на агресия в детска градина, този път в Бургас. Организаторите съобщават, че целта им е да се противопоставят на физическото и вербално насилие над деца и да поискат незабавно поставяне на видеонаблюдение във всички помещения на учебните заведения.
 
Припомням, че събитието е част от серия протести в подкрепа на предложенията за промени в образователната система, внесени в Народното събрание през септември 2017 г. от Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.
 
Днес сред протестиращите ще е и семейството на малкия Красимир от Панагюрище, който е на 2 години и 8 месеца. През септември м.г. в един от дните дядо му го взел от детска градина с насинено лице. Госпожата в групата му – Павлина Ерова, обяснила, че момченцето е захапано от по-голям батко. Близките не повярвали на тази версия, защото нараняванията били и от двете страни, а самото дете разказало, че е бито от учителката. За присъствието на семейството на протеста пред Дарик потвърди бабата на Красимир – Теодора Налбантова.

Чуйте и от приложеното аудио. 
 
Организаторите допълват още, че са обнадеждени, че протестите се радват на подкрепа и от широк кръг учители. От една страна те се обявяват категорично против насилническите способи на преподаване, а от друга – одобряват предлаганите мерки за подобряване на условията в училищата и детските градини.