/ РИОСВ-Пловдив
Новият директор е кадър на екоинспекцията под тепетата
Новият директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив е инж. Десислава Георгиева, съобщиха от екоинспекцията. Тя е назначена днес със заповед на Министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

Инж. Георгиева е кадър на пловдивската екоинспекцията и активист на ГЕРБ. От 2015 година до вчера е изпълнявала длъжността началник на отдел „Управление на отпадъците и опазване на почвите“. Преди това е работила в ОП „Чистота“ – гр. Пловдив като инспектор по качеството на производствените процеси. По образование е инженер-магистър със специалност „Техника и технологии за опазване на околната среда“. Освен това има и редица допълнителни квалификации.

Зам. изпълнителният директор на ИАОС оглави пловдивската екодирекция

„Това, че познавам работата на институцията, най-наболелите екологични проблеми в областта и най-вече експертния потенциал на екоинспекцията, е моето приемущество“, счита инж. Георгиева. 

Тя дава заявка за активна работа, прозрачност и ползотворно сътрудничество с институциите, гражданите и бизнеса.

Освободиха шефа на пловдивската екоинспекция

Припомняме, че само преди две седмици екоинспекцията под тепетата беше поета от инж. Божидар Илиев, бивш зам. изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Илиев замени на този пост доскорошния шеф на РИОСВ-Пловдив Стефан Шилев, който бе освободен без сериозна мотивация от страна на МОСВ.