Воден проект Пловдив
Воден проект Пловдив / netinfo
След овчарката Анка, която обжалва няколко големи обществени поръчки на Пловдив и след като старозагорска фирма с 2 лева капитал стопира още една конкурсна процедура на градската администрация, обжалване спира и обявената от Община Пловдив процедура за избор на изпълнител за реконструкцията на пречиствателната станция за отпадни води в града под тепетата.

В Комисията за защита на конкуренцията е регистрирана жалба от фирма "Станилов" ЕООД, като в нея се иска спиране на процедурата, съобщи за Дарик шефът на обществените поръчки в градската администрация Тодор Тодоров. Така всички действия по поръчката се преустановяват до влизане в сила на определението на КЗК.

Над 70 милиона лева с ДДС ще струва пълната реконструкция на станцията за отпадъчни води града под тепетата. Парите се осигуряват от ОП „Околна среда“. Над 415 000 жители ще имат достъп до подобрено пречистване на водите, а близо 15 000 ще се ползват от подобрени услуги във водоснабдяването.

Реконструкцията на станцията за отпадъчни води в Пловдив е първата част от големия Воден проект на града.

Втория етап включва цялостен ВиК ремонт на близо 60 улици в район „Северен“ и смяна на колекторите по булевард „Дунав“ и връзката му с „Брезовско шосе“.