Левски
Левски / netinfo
С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари 2018 г, понеделник, от 11.00 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 145-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски. Преди това, в 10.00 часа, в църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида.
 
Слово пред паметника ще произнесе преподавателят в Катедрата по българска литература и теория на литературата във Филологическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" – доц. Владимир Янев, а водещ на възпоменателното честване ще е актьорът от Драматичен театър – Пловдив Стефан Попов.
 
В церемонията по традиция  ще участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски” - Пловдив и Комитет „Родолюбие”.
 
В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат кметът на Община Пловдив, председателят на Общинския съвет-Пловдив, областният управител, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, общественият посредник, командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, образователни и културни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.