УХТ Пловдив
УХТ Пловдив / Искра Койчева, Дарик радио Пловдив
Университетът по хранителни технологии в Пловдив обновява изцяло още два от учебните си корпуси. Проектът по ОП "Региони в растеж" е на обща стойност 2 958 902, 90 лв., от които 2 507 340,25 са европейско съфинансиране, 442 471, 80 – национално съфинансиране и 9090,85 – собствен принос.

„Пет години след като по проект бяха реновирани 3 и 4 блок, имаме втори одобрен от Регионалното министерство проект, с който основно ще бъдат реновирани  блок 1 и 2“, заяви на символичния старт на строителните дейности ректорът на висшето учебно заведение проф. Кольо Динков.

Дейностите по проекта предвиждат саниране на сградите, изграждане на собствено газово-котелно съоръжение, подмяна на осветлението с енергоспестяващо и ремонт на ВиК инсталацията. Ще бъде изградена и многофункционална зала със 100 места, която да бъде ползвана и като учебна, и като презентационна, подчерта проф. Динков.

УХТ Пловдив
netinfo

Осигурени са всички изисквания на ЕС за достъп на хора с увреждания, добави той. 

По думите му сроковете за извършване на строително –ремонтните дейности изискват максимална мобилизация, но той изрази увереността си, че само след няколко месеца Университетът по хранителни технологии ще разполага с модерни учебни корпуси, изградени на съвременно високо ниво.

С цел отговаряне на нуждите на бизнеса, от новата учебна година в университета ще бъдат окрупнени някои от специалностите.