НАП поиска от съда да обяви Ботев в несъстоятелност
НАП поиска от съда да обяви Ботев в несъстоятелност / dariknews.bg

НАП депозира искане в Окръжен съд Пловдив срещу ПФК "Ботев 1912-Пловдив" АД, за откриване на производство по несъстоятелност на дружество. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Според изложеното в молбата Държавата, чрез НАП има да получава данъци и осигуровки в общ размер на 2 094 408,54 лв. /главница и лихви/, които са установени със съответни ревизионни актове.

НАП има претенцията дружеството да бъде обявено в неплатежоспособност и да се открие производство по несъстоятелност на длъжника. По молбата е образувано търговско дело, се казва още в съобщението от съда.

Вчера Спортно-техническата комисия на БФС обяви, че отборът на Ботев Пловдив ще се състезава от следващия сезон в Б група. От комисията разпространиха съобщение на официалния сайт на българската централа, което гласи: "Във връзка с неизпълнението на финансови и спортно-технически критерии, продиктувани от нормативните документи на БФС и решения на основните комисии, администриращи първенството, в резултат на което за отбора на ПФК "Ботев 1912" - гр. Пловдив не се гарантира нормалното завършване на спортно-състезателната 2009/2010 година, то на същия отбор се спира участието и се изважда от състава на А група.