Над 50 вида вино ще се дегустират на второто Дефиле на младото вино
Над 50 вида вино ще се дегустират на второто Дефиле на младото вино / sxc.hu
Над 50 вида вино ще се дегустират на второто "Дефиле на младото вино"
35090
Над 50 вида вино ще се дегустират на второто "Дефиле на младото вино"
  • Над 50 вида вино ще се дегустират на второто "Дефиле на младото вино"

Над 50 вида вино ще участват на второто издание на форума „Дефиле на младото вино" в Пловдив. Организаторите очакват над 5 000 гости. Фестивалът ще се проведе в събота и неделя на осем емблематични места в Стария град - Балабановата къща, Етнографския музей, къщите "Хиндлиян", "Георгиади", "Недкович" и галериите "Димитър Киров", "Златю Бояджиев" и "Енчо Пиронков". 20 винопроизводители ще предложат своите млади вина в три категории - червено, бяло и розе, които ще могат да се дегустират с млечни мезета.

Откриването на фестивала е на 27 ноември от 11 часа на лапидариума пред Балабановата къща. Презентациите и дегустациите в осемте къщи ще продължат до 18 часа, както и на следващия ден от 10 до 16 часа. Награждаването на победителите е в неделя от 14 часа, отново на лапидариума. То ще се извърши след отчитане на резултатите от анкетните карти, които всички посетители ще имат възможността да посочат своя фаворит в трите категории.

/Чуйте и от председателя на Съвета по туризъм Любозар Фратев/

Организатори на „Дефиле на младото вино" са Съветът по туризъм, Община Пловдив, Национална лозаро-винарска камара, Асоциация на българските винари, Общински институт "Старинен Пловдив" и Европейски рицарски орден на виното - Консулат България. За доброто настроение на всички ще се грижат фолклорен ансамбъл „Тракия", както и театрите „Чарли" и „Хенд". 

Входният билет за посетителите е на цена 3 лв. и важи за всички къщи и за двата дни на празника. С еднократен билет от 1 лев пък може да се гостува на къща по избор през същия ден.