Младежи превръщат Цар Симеоновата градина в състезателна арена
Младежи превръщат Цар Симеоновата градина в състезателна арена / http://navabg.com/

С велошествие и много игри за малки и големи ще бъде отбелязан Международният ден на младежта днес.  Обиколка на колела от 17,30 часа ще даде старт на серията състезания в Цар Симеоновата градина. Всеки, който желае, може да се запише час преди началото, а наградата е чисто нов велосипед.

В 19 часа започва същинската част на празника, който тази година е свързан с европейското гражданство. Осем изпитания от най-различно естество очакват отборите. Част от игрите са: „Да се разхладим", „Клюка", „Познай държавата", „Играй на сляпо", „Аз в Европа" и други. Ще бъде организиран и специален пункт с предизвикателства, където участниците да проверят своите знания за случващото се в ЕС по интерактивен начин.

Осем отбора от най-различни организации за млади хора ще премерят сили в „европейското състезание". Това са „Национална скаутска организация на България", студентите от AIESEC, ЦРД към Общинска библиотека Карлово и Градска библиотека Асеновград, екип „Млади лидери", учениците от ПГЕЕ, отбор на Фондация „Пловдив 2019" и тим на пловдивски журналисти. Тази част от състезаниято е под ръководството на Областен информационен център - Пловдив, който ще предостави и множество материали за актуални програми и събития в ЕС.

Празникът ще се отбележи за шеста поредна година и отново е организиран от Национален алианс за работа с доброволци с подкрепата на община Пловдив.

На събитието ще се изявят различни музикални и танцови групи като Central Side, Ni.Co, My Choice. Ще бъдат раздадени и наградите от конкурса „Миграцията и младите", в категория есе, проведен от МИКЦ и младежкия сайт за култура "Mediacafe.bg".