Купуваме от чужбина розово фламинго и хищник от семейство котки за новия Зоокът
Купуваме от чужбина розово фламинго и хищник от семейство котки за новия Зоокът / Искра Койчева/ Дарик Пловдив

Животните, които ще населяват изграждащата се в момента зоологическа градина в Пловдив, ще бъдат предимно от страната. Това стана ясно по време на официално представяне на новия директор на ОП „Зоопарк“ Минко Михайлов.

По думите му, от чужбина ще бъдат закупени видовете, които ще живеят в 4-ри от общо 22-та хабитати. Това са розово фламинго, азиатски видри, оцелоти и сервали-хищници от семейство котки.

Мечки, камили, бизони, чакали, вълци, камилски кози, фазани, елени,  маймуни и други животински видове ще населяват в близка до естествената им среда новия зоокът на града, който се очаква да отвори врати през лятото.

Припомням, че Зоологическата градина ще се разполага на 5 пъти по-голяма площ от старата и в нея ще има над 50 вида животни от цял свят. Предвижда се най-малките посетители на съоръжението да могат да се разхождат свободно при някои от животните в нея. Това съобщи в ефира на Дарик радио директорът на Зооветеринарния комплекс Георги Божев.

Той обясни, че в специално изградената контактна зона, децата ще могат да се докоснат до животни като декоративни зайци, мини козлета и виетнамски прасенца.