Кръводарителка: Два пъти ме върнаха, не успях да даря кръв за родилката
Кръводарителка: Два пъти ме върнаха, не успях да даря кръв за родилката / dariknews.bg
Кръводарителка: Два пъти ме върнаха, не успях да даря кръв за родилката
73589
Кръводарителка: Два пъти ме върнаха, не успях да даря кръв за родилката
  • Кръводарителка: Два пъти ме върнаха, не успях да даря кръв за родилката

За втори път ме връщат от Кръвния център в МБАЛ „Пловдив”. От вчера чакаме със семейството ми, за да даря кръв на нуждаещата се  родилка, но така и не успях. Това заяви пред Дарик Антония Димитрова, доброволка, която иска да помогне на 37-годишната Руска Ангелова.

По думите й, веднага след като вчера разбира за кампанията, жената тръгва със семейството си към ВМИ-Пловдив да дари кръв, откъдето е препратена към Хирургичния блок към Университетската болница. Там жената разбира, че работното време на центъра приключва в 14 часа и се налага лекарите да я насочат към Районния център по трансфузионна хематология.

В край на сметка семейството пристига в 18,30 часа в Центъра. По думите на жената обаче, охранителят я отпратил с обяснението, че работното време на центъра е приключило току-що и кръвта, която до момента е дадена е достатъчна за родилката.

Тази сутрин отново отидох със съпруга ми до Районния център, чакахме около 2-3 часа и ме върнаха отново. Този път, защото кръвното ми било ниско, коментира пред Дарик кръводарителката.

/Цялото интервю с кръводарителката Антония Димитрова, можете да чуете в прикачения аудио-файл/

Можеше още на самата регистратура да измерват кръвното налягане. Лекарите се справят добре, но организацията е зле, категорична бе Антония Димитрова.

Според нея при добра организация, кръводаряването може да се осъществи и за половин час. Жената, майка на три деца бе катерочина, че утре отново ще се нареди на опашката, за да направи трети опит да дари кръв за Руска Ангелова.