/ iStock/Getty Images
Той бил спечелил голяма сума пари от игрална зала в града
В резултат на бързи и професионални действия полицаи от Първомай задържаха две момчета, непосредствено след извършен грабеж в неделя - 10 юли, съобщиха от полицията.

Работата по „горещи следи“ стартирала по сигнал от жител на старозагорско село, подаден в първите часове на деня. Мъжът обяснил, че спечелил голяма парична сума в игрална зала в Първомай и потърсил случаен превоз, за да се прибере вкъщи.

За броени часове: Хванаха извършител на грабеж в Ямбол

Непознат младеж, който също бил в обекта, услужливо му предложил транспорт срещу пари и той се качил заедно с него в автомобил, управляван от друго момче.

По пътя обаче водачът внезапно променил посоката на движение и отбил колата встрани, а неговият приятел нападнал с удари мъжа и му отнел спечелената сума. Веднага след посегателството младежите избягали с автомобила, а потърпевшият потърсил помощ в полицията.

При организираните издирвателни и заградителни действия часове по-късно криминалистите заловили основният извършител на престъплението - 19-годишен младежот Чирпан, с множество криминални регистрации и присъди.

В рамките на денонощие бил арестуван и неговият съучастник, на 18 години, който шофирал колата. Установена е и повече от половината от отнетата сума.

След доклад на случая в прокуратурата 19-годишния е задържан за срок до 72 часа.