/ ФК "Хебър"
Фенове на пазарджишкия футболен клуб „Хебър“, приятели и колеги на починалия наскоро бивш играч на отбора Младен Рашков-Дечо, организират днес панихида по повод 40 дни от кончината му. Легендарният футболист бе покосен от инфаркт на 58-годишна възраст в дома си в Тенерифе.

Поменът ще бъде отслужен на помощното игрище на стадион „Георги Бенковски“ от 11:00 часа. Мястото е емблематично не само заради изявите на Дечо на зеления терен – той е живял в близкия до спортната база квартал „Ставропол“.

Младен Радков е роден на 17 юли 1960 година. В различни периоди от кариерата си е бил нападател на „Хебър“, „Славия“, португалските отбори „Олянензе“ и „Лузитано де Евора“.

След завръщането си в родината играе за „Пирин“-Гоце Делчев. Младен Радков е футболистът с най-много голове за „Хебър“ - 80, отбелязани в 185 мача. Активните му години във футбола са белязани с множество успехи.

През 1986-та става бронзов медалист със „Славия“, през същата година и през 1988-ма - балкански клубен шампион. В „А“-група има 40 гола, отбелязани по време на 145 мача.