Двама пияни велосипедисти жертва на невнимателни шофьори
Двама пияни велосипедисти жертва на невнимателни шофьори / netinfo
Двама велосипедисти са пострадали на пътя след употреба на алкохол само за едно денонощие. Инидентите, при които са ранени, са станали в Пловдив и Велинград.

42-годишен пловдивчанин на колело е блъснат снощи от кола на входа на паркинга на болница “Пловдив”. Пострадалият е настанен в здравното заведение с разкъсна рана на главата и контузии по тялото. Установено е, че той се е движил неправилно в нерегулираното кръстовище, а водачът на лекия автомобил пък му е отнел предимството.

Друг пиян велосипедист пък е ранен при катастрофа, станала на централна улица във Велинград вчера. По данни на полицията в Пазарджик, колата, управлявана от 19-годишна софиянка, се е движела с несъобразена скорост. 35-годишният мъж с колелото изкочил внезапно пред автомобила и бил ударен. След теста с дрегер и на двамата участници в катастрофата е установено, че велосипедистът е карал в нетрезво състояние с 1.60 промила алкохол в кръвта. Пострадалият е хоспитализиран в местната болница. По случая е образувано дознание.

Информация на Мария Троева и Петя Георгиева