Делото за изборите в „Тракия“ продължава в четвъртък
Делото за изборите в „Тракия“ продължава в четвъртък / снимка:Виктор Кадири/ Дарик Пловдив

Делото по жалбата на Коалиция за Славчо Атанасов : Патриотичен фронт(ПФ), НФСБ-ВМРО срещу резултата от балотажа в район „Тракия“ ще продължи на 19-ти ноември. Това стана ясно след днешното заседание, на което бяха излушани двете страни.

Адвокатът на ПФ представи искания в 14 точки, които според него ще докажат множество нарушения на изборния процес, както и несъответствия в изборните протоколи и неправилно броене на бюлетини. Отделно от ПФ поискаха и проверка на 315 броя бюлетини, които са били обявени за невалидни, както и повторно ръчно броене на бюлетините в две секции в „Тракия“. Адвокатът на „патриотите“ поиска от съда да изгледа запис от телевизионен репортаж, който показва, че в изборната нощ е имало отворени чували с бюлетини, както и да бъдат разпитани двама анонимни членове на ОИК, които да разкажат, че пропусквателния режим за влизане в зоната на сигурност в избирателната комисия е бил нарушен. Отделно имаше искане да се направи проверка, дали 85-те човека, които са били дописани в изборните списъци в „Тракия“, не са гласували и на друго място.

Ответната страна, представлявана от представители на Общинската избирателна комисия (ОИК) начело с Деница Чингарова, определиха част от исканията на ПФ за несъотносими към спора, а други недопустими.

Докладчикът по делото съдия Стоил Ботев разреши да се изгледа телевизионния репортаж, след което отхвърли по-голямата част от исканията на „патриотите“, но задължи ОИК да представи всички протоколи от СИК-овете в „Тракия“, както и да предостави списъка с дописаните под черта 85-човека.

На следващото заседание, което е в четвъртък от 14.00 часа, ще бъде разпитан и един член на ОИК, относно пропускателния режим в зоната на сигурност.