полиция
полиция / netinfo

Смесени българо-гръцки екипи на полицията ще патрулират на територията на Ксанти през настоящия летен сезон. Това стана ясно след работна среща между директора на Областната дирекция на МВР в Смолян старши комисар Николай Димов и шефа на полицейската дирекция в гръцкия град Йоанис Караманлис, която се проведе в Златоград. На нея присъстваха директорът на „Гранична полиция" комисар Стоян Мандажиев, началникът на ГПУ – Златоград главен инспектор Венимил Жухов и началника на РУ-Златоград главен инспектор Дичо Беширов, съобщават от пресцентъра на полицията в Смолян.

Целта на срещата е била обсъждане на възможността за предприемане на допълнителни мерки с цел гарантиране на сигурността на българските граждани при пътуванията им до съседна Гърция през летния сезон. На въпростната среща било отбелязано и постигнатите резултати от досега реализираните стъпки на взаимодействие и полезността от действията на смесените екипи на територията на Ксанти през миналата година. Участниците потвърдили готовност тази полезна практика да продължи и през този летен сезон такива патрули да продължат работа на територията на полицейската дирекция в Ксанти. Било припомнено, че смесени полицейски екипи са излъчени и на територията на полицейска дирекция Кавала.

В хода на срещата били обсъдени и въпроси, свързани с мигрантския натиск на територията на Гърция, както и възможности за сътрудничество в тази област.