БСП и ВМРО поискаха официално смяна на Кюмюрджиев
БСП и ВМРО поискаха официално смяна на Кюмюрджиев / netinfo
Официално искане на предсрочно прекратяване правомощията на председателя на Общинския съвет е внесено преди час в деловодството на местния парламент. То е подписано от деветима съветници на ВМРО, шестима от левицата и двамата представители на ЗНС “Александър Стамболийски”, които са свързани с бившата администрация от миналия мандат.

Мотивите са свързани със стила на ръководене на местния парламент. Според вносителите Кюмюрджиев препятства работата на Общинския съвет, което е срещу интересите на пловдивчани, прилага тоталитарен подход и – цитирам – манипулира работата в комисиите и тенденциозно и в ущърб на общината не защинава интересите на местното самоуправление, поставяйки го в зависимост от гравитиращи около него икономически интереси.

Искането за оставката ми е провокирано от предложението за отнемане правомощията на заместник-кмета Петко Атанасов/ВМРО/ да се разпорежда с общинската собственост и прехвърлянето им на районните кметове, коментира Кюмюрджиев.

Искането за смяната му трябва да бъде гласувано по закон още на утрешната сесия на Общинския съвет, която е първата след разпада на досегашната управляваща коалиция ГЕРБ –ВМРО и след формирането на ново мнозинство около ГЕРБ, без участието на кметската партия ВМРО.