/ netinfo
Дирекция „Социално подпомагане-Пловдив най-после успя да се свърже с майката на двамата тригодишни близнаци Иванка Стефанова. Те са провели среща помежду си, на която е станало ясно, че майката е съгласна за децата ѝ да бъдат настанени в приемно семейство или в Център за настаняване от семеен тип с медицинска грижа, в зависимост от здравословното им състояние при тяхното изписване.
 
Остава тежко състоянието на едно от близначетата в Пловдив, другото било едва 9 кг

Стефанова е подала заявление за ползване на социални услуги за повишаване на родителския капацитет. Тя е изявила желание да поддържа контакт с децата си. В тази връзка ще бъде насочена към социална услуга, където ще получи психологическа, юридическа и социална подкрепа.
 
Майката е консултирана да се регистрира в Бюрото по труда, като социалните ще се обърнат към Община Пловдив и Бюрото по труда за съдействие за намиране на работа.
 
Спешно приеха 3-годишни близначета в болница, майката е арестувана (ВИДЕО)

Дирекция „Социално подпомагане“ смята, че децата са неглижирани, недохранвани, което е форма на насилие, за което Стефанова не си дава сметка. Според нея, тя се е грижела добре за децата си с финансовия ресурс, с който е разполагала.
 
От службата ще се свържат и с БЧК и неправителствени организации, които имат готовност да помогнат.
 
Прокуратурата пое случая с битите и недохранени близначета

Проведен е разговор и с бабата на близнаците – г-жа Брандийска, която е подала заявление за настаняване на децата при близки и роднини при нея. След направеното проучване от страна на социалните работници става ясно, че към настоящия момент е неподходящо настаняването на децата в семейството на Брандийска.

Тя ще бъде придружител на децата до изписването им, като за това е дала изричното си съгласие. Съгласие за това е дала и майката.