/ ThinkStock/Getty Images
След сложната операция момченцето продължава да е с опасност за живота
Бити близначета
96276
Бити близначета
  • Бити близначета
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство по случай, в който майка е оставила двете си деца без надзор и с това е създала опасност за здравето им.

По нейни данни детето, което е пострадало по-тежко, се намирало в креватче, докато върху главата му паднал гипсов орнамент, поставен на стената. Направена му е сложна животоспасяваща операция, но към момента то продължава да е с опасност за живота

Спешно приеха 3-годишни близначета в болница, майката е арестувана (ВИДЕО)

По първоначални данни на 19 февруари, след 19.30 ч., в апартамент в центъра на Пловдив е била причинена телесна повреда на малолетно дете - 3-годишно момче. Оказана му е спешна медицинска помощ.

38-годишната майка е задържана за 24 часа. Установено е, че същата е отглеждала сама двете си деца - момче и момиче, близнаци на 3 години, докато бащата работи в Германия.

Направен е оглед на местопроизшествието, ще бъде направен и втори, съобщи по случая районният прокурор Атанас Илиев.

Майката и децата не са от ромски произход. И двете деца са недохранени, личи си, че не са гледани както подобава, телесното има тегло е недостатъчно, коментира старши комисар Атанас Илков, директор на Областната дирекция на МВР-Пловдив

Пред полицаите майката отрекла да е била децата, макар по телата и на двете да е имало множество синини. Снощи тя е била под въздействието на алкохол.

Апартаментът й е запечатан от полицията, а съседите й във входа въобще не знаели, че в жилището живеят деца. Случаят е предаден на социалните служби, включително и на отдел "Закрила на детето".