40 разпитани за търговия с гласове в Пазарджик
40 разпитани за търговия с гласове в Пазарджик / netinfo
Три сигнала за търговия с гласове проверява Прокуратурата в Пазарджик, каза за Дарик дежурният прокурор Паун Савов. Разпитани са над 40 човека, разбра Дарик радио.

Установена е самоличността на жената, която е раздавала по 10 лева срещу подпис по списък в ромския квартал „Изток” в блока на ул.„Бузлуджа” 18. Това е 25-годишната Донка Йорданова, която живее на същия адрес.

Търговия с гласове е заснела на мобилния си телефон и застъпничката Камелия Вълканова. Кадрите са предоставени на органите на реда. Прокуратурата проверява още сигнали за купуване на гласове в селата Мало конаре и Сарая.

Над 10 жалби са постъпили в ОИК Пазарджик за открита агитация от канидат- кметове и хора от техните щабове пред избирателните секции в няколко пазарджишки села, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Атанас Павлов. От един от щабовете са подали искане до ОИК за касиране на изборите заради прозрачността на бюлетините, което нарушава анонимноста на изборния процес.

Избирателната активност в област Пазарджик е висока. По данни от щабовете до 16 часа тя е била над 40%. Най-висока е във Велинград- около 50% е била към същия час.