spart
spart / dariknews.archive
Членове на Управителния съвет на Сдружение Общински клуб „Спартак“ – Плевен дадоха пресконференция в пресклуба на БТА – Плевен по повод инцидентното неявяване на отбора на „Спартак“ във футболната среща, която трябваше да се играе в Монтана с едноименния отбор в края на миналата седмица.
„Мисля, че не е етичен и не е коректен начинът, по който някои медии отразиха случая необективно и без да потърсят нашето мнение. Наистина всчка медия си има политика, но само да търсиш сензацията, без факти и без покритие, а базирана на откровени лъжи мисля, че не е нито морално, нито етично“. Това каза председателят на Управителния съвет на Сдружение Общински клуб „Спартак“ – Плевен, Пепо Петков. Той уточни, че е взето решение, клубът да не завежда съдебни дела за нанесени щети и пропуснати ползи, заради написаното от водещи спортни медии, като според него информацията е била извлечена от интернет пространството.
„Както всеки път ние бяхме осигурили нужното за футболистите, за да отпътуват за поредния мач“, обясни Пепо Петков като добави, че миналия петък са били изплатени и дължимите заплати за месец юли като е останала неплатена само премия за изигран мач със „Спартак“ – Варна, който е завършил при равен резултат. Според Петков, единственото недоразумение е било по отношение на данъчно-осигурителните вноски, които се дължат от работника. „Няма как да получаваш възнаграждение – на трудов или на граждански договор, без да дължиш частта за осигурителни вноски, която си е за сметка на работника“, уточни Пепо Петков.
Той добави, че според треньорите на отбора, удържането на реално дължимите осигуровки всъщност е причината за непътуването.
Пепо Петков каза още, че финансовото положение на отбора на ОФК“Спартак“ не е цветущо, но не е и трагично. „Това, което е отразено в някои медии, че не са си получавали с месеци заплатите е абсолютно некоректно“, заяви той и добави, че не е тайна, че има футболни клубове в страната, които не са изплатили заплати на играчите си с месеци назад, но те продължават да играят и дори да печелят срещи.
От Сдружение Общински клуб „Спартак“ – Плевен ще продължат да призовават бизнеса за подкрепа на футболния „Спартак“.
„Не ми се иска да мисля, че случаят е политическа провокация“, каза Пепо Петков като добави, че за подкрепа се е обръщал и към представителите на всички политически сили, „защото това е за отбора, който е на Плевен“.
От началото на сезона, отборът на ОФК“Спартак“ има само два равни мача от осем изиграни, без да е записал победа, стана ясно на пресконференцията.