Започнаха спектаклите „Летни вечери край реката на плаващата сцена в Осъм
Започнаха спектаклите „Летни вечери край реката на плаващата сцена в Осъм / obshtina.lovech

На 13 юли започнаха спектаклите „Летни вечери край реката" на плаващата сцена в река Осъм в Ловеч. Първи в понеделник вечерта се представиха читалищата от селата Горан и Слатина, съобщиха от пресцентъра на общината.

До края на седмицата участие ще вземат общо 11 читалища. Днес концертни програми ще изнесат самодейците от Абланица и Горно Павликени, утре - от Дренов, Дойренци и Чавдарци, на 16 юли Къкрина и Брестово, и на 17 юли - Пресяка и Баховица. Проявите са с начален час 19:30.
Събитията се провеждат за втора поредна година по устойчивостта на проекта „Ловеч - корени от миналото - мостове към бъдещето", реализиран в периода август 2011 г. - август 2013 г. в партньорство с Ловчанското читалище. Организатор е община Ловеч.

Читалищните колективи бяха приветствани от кмета Минчо Казанджиев, който при откриването на културното събитие, увери тях и вярната им публика, че община Ловеч и занапред ще продължи да подкрепя и стимулира творчеството и изявите им.

Само преди седмица 24 читалища получиха договори за допълнително финансиране от общината. 15 хил. лв. се разпределят за 31 техни проекта.