Задържаха непълнолетен автор на няколко грабежа
Задържаха непълнолетен автор на няколко грабежа / Дарик Плевен

Плевенски криминалисти са разкрили непълнолетен извършител на серия от грабежи, станали от пролетта до края на септември тази година в града. До 17-годишния престъпник стигнали след последния подаден сигнал на 30 септември от 39-годишна служителка на кафене на бул. "Георги Кочев" в Плевен. Около 10.45 часа клиент в заведението издърпал със сила златното й колие със златен кръст с разпятие, около 20 грама. Разследване установило, че извършител на грабежа е 17-годишен младеж от Русе, обитаващ вилен имот в местността "Табакова чешма" в Плевен. Младежът е регистриран за кражби, но не е осъждан.

След допълнителни издирвателни мероприятия се разкрило, че той е автор и на още три грабежа. На 11 април около 11.00 часа той нападнал 63-годишна продавачка на нон стоп на улица "Гренадирска" и - след като я ухапал по ръцете, откраднал портмонето й с мобилен апарат. На 19 август пък отнел от 49-годишна плевенчанка дамска чанта с мобилен апарат. Същият русенец на 16 септември пресрещнал 60-годишна жена на ул."Васил Априлов" в Плевен и издърпал от врата й златно кръстче около 3,5 грама.

С постановление на районен прокурор от 6 октомври на извършителя е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа в качеството му на обвиняем по досъдебни производства. Документирането на престъплението продължава.