Задържаха мъж с издирвана кола, попречил на полицаите след инцидент с пострадали
Задържаха мъж с издирвана кола, попречил на полицаите след инцидент с пострадали / dariknews.archive

На 1 декември 2016 година в 19:11 часа в ОДМВР - Плевен постъпва сигнал за пътно-транспортно произшествие с пострадали в Плевен на улица „Сторгозия" - кръгова връзка.

На място е изпратен полицейски екип от Второ РУ - Плевен, който запазва района. Установява се, че в участъка на кръстовището, образувано от улиците „Цар Самуил", „Сторгозия" „Дойран", „Васил Левски" и „София" лек автомобил „Волво", със софийска регистрация, движещ се в посока от село Ясен към центъра на Плевен, е изгубил контрол над управлението. Водачът не е могъл да спре и е ударил в задната част, спрелия пред него лек автомобил „Рено Клио", с кюстендилска регистрация.

При удара „Рено Клио" се е врязъл в задната част на спрял на кръгова връзка тролейбус „Шкода", превозващ пътници. Междувременно пристигат още два полицейски автомобила, две линейки с екипи на Спешна помощ - Плевен и специализиран автомобил на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Плевен за оказване съдействие.

Пострадалите граждани - водачката на „Рено Клио" и две деца, пътници в колата, както и водачът на „Волво" са транспортирани в УМБАЛ „Д-р Георги Странски" в Плевен за медицински прегледи. Най-сериозно е пострадала пътничка, возеща се на предната седалка в лек автомобил „Рено". Тя е получила средна телесна повреда.

На местопроизшествието пристига мъж, който паркира автомобил „Волво" в зоната на полицейската охрана и възпрепятства извършването на процесуално-следствените действия като спира в зоната, запазена с конуси и триъгълници, в която ясно се вижда спирачния път на единия от автомобилите, участници в ПТП.

Полицаи от Второ РУ Плевен разпореждат на нарушителя да напусне местопроизшествието като отстрани автомобила си. Същият отказва да изпълни полицейското разпореждане и проявява агресия спрямо полицейските служители като ги нарича с обидни думи. Поради това е задръжан и е отведен във Второ РУ за снемане на обяснения. Установена е самоличността му - 26-годишен от село Ясен. Оказало се, че е роднина на водача, предизвикал ПТП.

При проверка е изяснено, че е известен на МВР за причиняване на средна телесна повреда. Съставен му е акт по Закона за МВР. При обработка на документите му контролните органи, служители от Второ РУ установяват, че автомобилът, с който се придвижва - „Волво" с испанска регистрация, е обявен за издирване по Шенгенска информационна система/ШИС/.

Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и след изясняване на случая е освободен. Материалите са докладвани на прокурор.