Второкласничка от Ловеч с трето място в Национален конкурс за детска илюстрация
Второкласничка от Ловеч с трето място в Национален конкурс за детска илюстрация / netinfo

Николета Радева Екова от ОУ „Васил Левски" в Ловеч получи поредната си награда от конкурс за детска рисунка, съобщават от училището. Тя спечели трето място в националния конкурс за детска илюстрация на българско народно творчество, организиран от фондация „Детето и фолклора". Николета присъства на награждаването на победителите в музея „Земята и хората". В този конкурс са участвали деца с над 700 илюстрации. Рисунката на Николета не само е отличена, но и е включена в плаката на събитието.

През следващата учебна година талантливото момиченце ще бъде в трети клас. Това е поредно отличие за Николета. През миналата година нейна рисунка бе на второ място в националния конкурс "Приказка за Розата" - Казанлък. Има награда за трето място в международния конкурс "Аз обичам Черно море" - Несебър (2015), и поощрителна награда в националния конкурс "Здравей, ваканция! Ваканция с Coca-Cola!" (2015). През миналата година има и диплом от международния конкурс Evora 2015 и е включена в Алманаха за детско творчество на община Ловеч.

Николета рисува от тригодишна. На петгодишна възраст започва да се обучава в Детски арт клуб "Гея" с ръководител Кремена Попова към ОДК -Ловеч.