Времето тази неделя: Дъждовно - възможни са градушки
Времето тази неделя: Дъждовно - възможни са градушки / dariknews.archive

След полунощ дъждът, гръмотевиците и вятърът временно ще спрат. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса. Утре, главно около и след обяд, на много места в страната ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са градушки.

До обяд над много райони ще бъде и предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури на повечето места ще са между 16 и 21 градуса. В Плевен - до 20.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за май. През деня слабо ще се повиши.

Над планините още преди обяд ще започне да се развива купеста облачност, но главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Над 2300 метра ще вали и сняг. Ще духа слаб, по най-високите части - до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с развитие на купеста облачност. Главно след обяд по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 14 и 17 градуса. Температурата на морската вода ще е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg