В Ловеч представят възможностите на Европейската доброволническа служба
В Ловеч представят възможностите на Европейската доброволническа служба / netinfo
Информационна среща «Възможности на Европейската доброволческа служба» ще се проведе от 14.00 часа днес в залата на клуб „Работа“ към Дирекция “Бюро по труда-Ловеч“. Ще участва доброволката от Република Армения Мариам Сахакян и младежи от Ловеч. Организатор на информационната среща е сдружение „Екомисия 21 век“.

Европейската доброволческа служба е инициатива на Европейската комисия като част от Програма "Младежта в действие" и предлага възможност на младежи на възраст между 18 и 30 години да положат доброволен труд в една от страните-членки на Европейския съюз за краткосрочен или дългосрочен проект.

Идеята е те да получат професионална подкрепа, ръководство и наставничество по време на проекта. Участието в Европейската доброволническа служба е безплатно за доброволците, като всички разходи се покриват от Европейската комисия.

Членството в организацията дава ценен шанс за изява на младите хора да опознаят своите заложби, да научат друг език и култура, да натрупат практически опит, необходим за бъдеща социална реализация.

В рамките на срещата младите хора ще научат повече за Програма „Младежта в действие“.