Тази неделя скаути организират игри и щафета в парк Кайлъка
Тази неделя скаути организират игри и щафета в парк Кайлъка / dariknews.archive

По повод Световния ден на скаутите, на 22 февруари - неделя от 13:00 часа в началото на парк "Кайлъка", клуб "Скаути" към Военен клуб - Плевен организира запознаване, ориентиране, ролеви игри и щафети.

Във връзка със събитието, дейността на клуба е представена в СОУ„Стоян Заимов", СОУ „Иван Вазов", Български червен кръст - Плевен, както и пред участниците в школите към Военен клуб - Плевен.

Скаутското движение е едно от най-големите младежки движения, обединяващо повече от 28 милиона момичета и момчета в над 160 страни в целия свят. Основано е от Робърт Стивънсен Смит Бейдън-Пауел, който е роден на 22 февруари 1857 г. в Англия. Националната организация на скаутите в България е приемник на закритата през 1946 г. Организация на българските младежи разузнавачи. Възстановяването на движението в страната става през 1990г.

Днес Национална организация на скаутите в България има свои последователи в 23 региона на страната с над 2000 души членска маса. Най-голям е броят на скаутите на възраст между 12 и 18 години.