Съветниците приеха обединяването на музикалните институции
Съветниците приеха обединяването на музикалните институции / dariknews

Съветниците дадоха предварително съгласие за изготвяне на проект за Учредителен акт за създаване на културна организация със смесено държавно и общинско, участие, която да обедини Плевенска филхармония, Общински хор "Гена Димитрова" и Общински духов оркестър.

Бурни дебати предизвика точка седма от дневния ред на днешната сесия на Общинския съвет по която по предложение на Консултативния съвет по култура, кметът на Плевен проф. Стойков внесе проект за решение за създаване на културна организация със смесено участие между държавата и Община Плевен.

На сесията присъстваха и представители от трите културни института в града, както и техните ръководители, на които беше дадена възможността да изразят становищата си по предложението.

 

Съветниците приеха обединяването на музикалните институции
netinfo

 

След много сериозни и оспорвани дебати, при които се стигна дори до неучастие на общинските съветници от БНД в гласуването, което те обявиха на извънредно свикана пресконференция в една от почивките, с 21 гласа за, при 0 против и 0 въздържали се, предложението беше прието.

 

Съветниците приеха обединяването на музикалните институции
netinfo

Очаквайте подробности от дебатите по обсъждането на точка седма от Дневния ред на редовната сесия на Общинския съвет.