Съдят трима за трафик на хора и пране на пари
Съдят трима за трафик на хора и пране на пари / sxc.hu

Дело срещу организирана престъпна група от трима души ще гледа плевенски Окръжен съд на 17 февруари от 10.00 часа. Те са обвинени в трафик на хора с цел развратни действия и пране на пари. Това съобщи съдия Силвия Кръстева, пресаташе на Окръжния съд. Подсъдими са 39-годишният Красимир А., сестра му Северина С., на 44 години, и 46-годишната Венцислава Й., с която мъжът живеел на семейни начала.

Срещу мъжа има повдигнати няколко обвинения, едно от тях е, че е в България и Франция участвал като извършител и ръководел организирана престъпна група с членове двете му помощнички. Групата била създадена с цел трафик на хора. През лятото на 2005-та и 2007 год. тримата престъпници превели през граница няколко жени, които трябвало да работят като проститутки във Франция, като преди това ги укривали и транспортирали. За дейността си, Красимир А. многократно получавал парични средства от Франция като сумата от всички преводи е около 10 хил. евро.

Подсъдимият е с мярка за неотклонение задържане под стража от 13 април 2009 год. Тя е изменена в домашен арест по определение на Великотърновски апелативен съд от 24 септември м.г. За Северина е определена мярка парична гаранция 500 лв., а за Венцислава няма взета мярка за неотклонение, уточни съдия Кръстева.