firmi
firmi / obshtina pleven
„Нивото на общественото съзнание, свързано с опазването на чистотата на публичните пространства, не ме задоволява. Многократно съм имал поводи да казвам, че сами си правим боклуците и след това живеем в тях”, Това каза кметът на Плевен Георг Спартански на организирана от него среща с медиите и почистващите фирми в града.
 
До 2,5 млн. лв. годишно е възможността на Община Плевен да плаща за почистване. В тези рамки се поместват и почистващите фирми.
„Единственото, на което можем да се уповаваме в случая, при неработеща система на санкции, е общественото съзнание. Не съм оптимист, че нещо може да се промени за година - две, но от някъде трябва да се започне, не можем да стоим така. Убеден съм, че алтернативата на чистенето за един ден е да не цапаме всеки ден”, каза още кметът Спартански.
 
Той допълни, че в скоро време на няколко места в Плевен ще бъдат поставени плакати с изписани конкретни цифри, които говорят, че за последните три години парите, дадени от общината заради нерегламрнтирано изхвърляне на боклуци ще достигнат половин милион лева.
На плакатите ще бъдат изписани и послания: „За да видят хората, колко струва на всички ни почистването на нерегламентираните сметища“, каза кметът и добави, че се обмисля идеята, да бъдат отпечатани и разпространени и брошури и дипляни със същите послания.

На срещата присъстваха управителите на „FCC България” ЕООД Иво Георгиев, на „Чистота” ООД Симеон Димитров, на „Паркстрой” ЕООД Дамянка Владимирова и на „Астон сервиз” ООД Емил Мишев.