Сменят председателя на ДПС в Летница, изключват и още 6 партийни функционери в Ловешко
Сменят председателя на ДПС в Летница, изключват и още 6 партийни функционери в Ловешко / DarikNews.bg

С нов общински председател започва политическата есен за ДПС-Летница, съощиха от централата на партията на Доган в Ловеч. От края на септември временно изпълняващ длъжността ще е Илчехин Дураков, местен председател в летнишкото село Горско Сливово. Той е посочен от областния лидер Юнал Мъстънов и ще е натоварен с общинските партийни дела до провеждане на извънредна конференция.  

Дураков сменя на общинския пост Валентин Иванов, който след два ръководни мандата е изключен от партийните редици в края на миналата седмица с решение на Председателски съвет. Изключването му бе предизвикано с внезапно подадено от него заявление за освобождаване от поста Председател на Общински съвет на ДПС-Летница, адресирано до областния съвет и централното ръководство, обясняват от централата. В мотивите за освобождаването като главна причина се изтъквало неуважение и неразбиране от по-висшестоящите органи на ДПС към него и проблемите в поверената му община - Летница. 

Това е четвъртият случай на подадена от него оставка, припомни на заседанието Юнал Мъстънов. Не може постоянно да се извиват ръцете на областното ръководство и да се изисква внимание само за една община, аргументира предложението си за изключване ловешкият лидер. Мъстънов подчерта, че има общини с много повече проблеми, които са по-наболели, а от там оставки не се подават и не се бяга от трудности.

Процедура на изключване бе приложена към още 6 партийни членове на ДПС. Сред тях са двама действащи общински съветници - Стефан Джингов от община Луковит и Филип Кючуков от община Угърчин. И двамата, въпреки че са излъчени от квотата на ДПС и избрани с партийните гласове, са се отказали да представляват партията и да работят в полза на местните си избиратели. Недоволството от тях е било повод и за известен отлив от доверието в тамошните ръководства. Вярвам, че с това крайно решение ще върна част от хората, които имат право да са недоволни и да останат встрани от местната политика заради подобни „активисти", но всичко ще си дойде на мястото, е оптимист Юнал Мъстънов.

Сред изключените е и Камелия Кинтова, която още неосвободена от членство в партията на Доган, стана кандидат за общински кмет от ГЕРБ в Угърчин през 2007.