kmet
kmet / obshtina pleven
По традиция на рождената дата на своя патрон Гео Милев, плевенската Математическа гимназия отбеляза празника си. Гости на събитието бяха кметът на Плевен Георг Спартански, началникът на отдел „Образование” Йонита Иванова, Светослава Илиева – експерт в РУО – Плевен, д-р Галина  Цветкова – председател на Сдружението на бившите възпитаници на гимназията.
За множеството поредни призове, медали, отличия, челни места през изминалата година  на учениците от МГ „Гео Милев” в областта не само на математиката и физиката, а и хуманитарните дисциплини и спорта разказа в приветствието си директорът Ирена Борисова.

mg pleven
obshtina pleven

Учебното заведение посреща празника си и с обновена база след извършен мащабен ремонт през 2018 г. със средства от държавния бюджет.
Да бъдат нестандартни и непокорни като своя патрон, винаги да намират решения, да бъдат мобилни в отговор на съвременните предизвикателства, пожела на учениците Георг Спартански.

mg pleven
obshtina pleven

Той благодари на младите хора и преподавателите за усилията им, благодарение на които Плевен се гордее с водещо учебно заведение в национален мащаб.
         
Д-р Галина Цветкова връчи на директора пластика и грамота за високи успехи в образованието от името на Ротари клуб – Плевен.
Своето есе, посветено на живота и творчеството на Гео Милев, прочете Натали Симеонова – победителка в ежегодния конкурс. Празничната програма продължи с изпълнения на таланти от гимназията, а по-късно – със състезания по шахмат и волейбол.

mg pleven
obshtina pleven