ref
ref / dariknews.archive
"Нашата листа е балансирана по отношение и на представителството в нея, и на експертизата, защото бъдещият Парламент се нуждае от хора от различни специалности, които да са максимално ефективни в законодателния процес. Това заяви водачът на листата в Плевен на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” Найден Зеленогорски, при представянето на кандидатите за народни представители.

Втори в листата е Милчо Илиев, следван от д-р Мариана Лазарова, Христо Таслаков, проф. Начко Тоцев, Александър Владимиров, Пепо Петков, Петко Петков, Николай Любенов, Валери Илиев, Валентин Калапиш, Дарин Матов и Калин Иванчев. Сред гостите в залата бяха лидерът на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева и кметът на Плевен Георг Спартански.

ref
dariknews.archive

„В тези избори ние се явяваме в коалиция, към която приобщихме и Глас народен, и Български демократически форум, и Народен съюз, Радикалдемократическата партия, защото смятаме, че дясното трябва да се обединява. Нашата цел е да имаме дясноцентристко управление. Ние никога не бихме участвали във властта на всяка цена, а отиваме в Парламента, за да изпълним вашите заръки и за мен е много по-важно какво очаквате вие от нас, а не какво иска един, втори или трети партньор. Участието на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ в бъдещия Парламент ще бъде гаранция, че ще бъде съхранено дясноцентристкото управление на България и че не може да се допусне ляво управление или коалиция БСП – ГЕРБ”, каза Найден Зеленогорски пред плевенчани.

„За нас от изключително значение е развитието на икономиката, но ние не участвахме в наддаването за пенсии и за заплати. Според последните социологически проучвания се оказва, че 80% от хората не вярват на тези бомбастични обещания. Ние казахме: трябва да се развива икономиката, трябва да съхраним финансовата стабилност и на базата на това ще направим всичко възможно за да бъдат повишени и доходите, социалните надбавки и пенсиите”, увери първият в листата на коалицията, добавяйки, че ако икономиката и финансите не са добре, всички обещания могат да доведат до рухването на финансовата система. „Обещанията на БСП струват около 15 милиарда. Ако те отново дойдат на власт, трябва или нов заем, или повишаване на всички данъци”, припомни той. За нас най-важна е инвестицията в човека – в образованието, в културата, в науката, добави водачът на листата на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”. В цифри това се изразява в повишаване на средствата за образование с 4,5% от БВП, за култура – двойно, за наука с до 1,5% от БВП.
Разбира се, наш топ приоритет е изграждането на автомагистрала „Хемус“, както и на тунела под Шипка, който ще свърже Северна и Южна България, а чувствителното изоставане на Северна България по отношение на инвестиции и качество на живот могат да бъдат преодолени само с мощни инвестиции", подчерта Зеленогорски.

"Найден Зеленогорски е мой приятел и чрез него аз винаги съм добивала убеждение, че политиката може да се прави чисто, красиво и че от нея може да има смисъл, каза пред плевенчани Меглена Кунева. Всеки глас за вас по отделно е глас за коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” и накрая победата ще бъде за всички, изрази увереност тя и добави, че тези избори са избори не само за нашата страна, но от това какъв парламент ще имаме, какви министри ще имаме, зависи и каква ще бъде Европа.
"2018-та е годината на нашето председателство. Нали не ни е все едно какво ще покажем от България?", попита Кунева и добави, че тези избори са стремеж към повече, стремеж към по-силен глас, към повече резултати и към това най-сетне да осъзнаем големия исторически урок, че наистина съединението прави силата.

ref
dariknews.archive


ref
dariknews.bg

ref
dariknews.bg

ref
dariknews.bg

Купуването и продаването на гласове е престъпление!