Пътната обстановка в страната
Пътната обстановка в страната / dariknews.bg

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени и заледени, като пътните служби ги обработват и опесъчават.
Сняг превалява в областите Монтана, Благоевград, Видин, София, Пазарджик, Смолян, Враца и Перник. Снеегонавявания има в районите на Видин, Плевен, Ловеч и проход Предела.
Пътната настилка на автомагистрали „Люлин" и „Хемус" е мокра, а на автомагистрала „Тракия" като на места мокра, на автомагистрала „Марица" е суха. Ограничение на скоростта има на автомагистрала „Тракия"до 60 километра в час. В дясната тръба на тунела „Траянови врата" няма осветление поради повреда, а движението се осигурява
Затворени са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Троян-Кърнаре, Върбишки, а Дюлински за товарни автомобили.
Забранено е движението на товарни автомобили над 10 тона през проходите Шипка, Петрохан и Вратник и над 20 тона през Айтоски проход. Отпаднаха ограниченията за движение без ремаркета и полуремаркета през прохода Рожен, но всички автомобили там трябва да се движат с вериги.
Всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала. Затворен за товарни автомобили е пътят Батак - Доспат. Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Велинград-Сърница-Бардуче, Белово-Юндола, Ракитово-Цигов чарк в местността Превала, Велинград-Юндола, гара Аврамово, както и Гоце Делчев - Доспат - Тешел и Сърница - Доспат.