Първенците на Беглеж влязоха в комисия за ред и сигурност
Първенците на Беглеж влязоха в комисия за ред и сигурност / netinfo

Комисия за ред и сигурност е създадена в плевенското село Беглеж, съобщиха от пресцентъра на полицията. Инициативата е на служители от сектор „Охранителна полиция" при Второ управление на МВР - Плевен и кмета на селото Любчо Петров. 23-мата постоянни членове на комисията ще обединят усилията си за превръщане на селото в спокойно място за живеене.

В полицейската статистика са регистрирани 12 престъпления за изминалата година и всички те са разкрити. Установените извършители са тричленна група, действала на територията на селото и други няколко съседни села.

Като местни проблеми на сигурността се очертават свободно придвижващи се кучета, които не са бездомни, но са опасни, охраната на имуществото, телефонните измами, възстановяването на полските и горските пътища, даването на остатъци от сечищата, адресната регистрация на местните жители.

Новосъздадената комисия има за цел обсъждане и решаване на местните проблеми при спазването на законите и зачитане основните права и свободи на българските граждани.

Създаването на Комисията за ред и сигурност е прилагане на Модела „Полицията в близост до обществото" и е доказателство за доброто взаимодействие между кметските служители, полицейските органи, горските стражари и хората от селото, коментират от полицията. 


Следващото й редовно заседание ще се проведе през месец февруари, когато ще се обсъждат проблеми с бюджета на охраната на селото за 2010 година.