/ Община Плевен
В стопанисваните от Община Плевен язовири към момента не се констатира критично състояние. След продължителните валежи през последните няколко дни нивото на водата в тях е повишено, затова се извършва контролираното й изпускане с цел осигуряване на свободни буферни обеми.

Нормализира се обстановката около язовирите Ракита 1 и 2 - не се очаква евакуация

Това информира Васил Василев, началник-отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка” в Община Плевен. Нивото на водата в реките Вит и Чернелка е под критичното и се отчита понижение.
  
Постепенно се нормализира и положението в с. Беглеж. По данни на кмета на населеното място Георги Данов, снощи отново е имало валежи, но не са били сериозно количество. Силен и продължителен дъжд падна в селото в нощта на 8 срещу 9 юли. Тогава нивото на преминаващата през Беглеж р. Змеица се повиши и тя преля на няколко места в ниската част.

Бара заля къщи и издави животни в ловешко село

"Наводнени бяха мазета на къщи и дворове.
От силното течение е отмита част от брега на реката. Поражения има и на част от уличната мрежа, където асфалтът е разбит. Още тогава хората са предупредени и изведени превантивно от имотите им. На този етап няма опасност за жителите, те имат електричество, вода и комуникации", каза още Васил Василев.

Започна и организация на дейности по отстраняване на щетите и разчистване.