Премиерата на „Дякон Левски в Плевен е тази вечер в ДКТ „Иван Радоев
Премиерата на „Дякон Левски в Плевен е тази вечер в ДКТ „Иван Радоев / aktualno.com

Ден след официалната премиера в София, Плевен е първият град в страната, където ще бъде представен филмът „Дякон Левски" на режисьора Максим Генчев. Премиерата на филма е тази вечер - 17 февруари от 18:00 часа в ДКТ "Иван Радоев". В главната роля на Апостола е актьорът Веселин Плачков, който е част от трупата на плевенския драматичен театър.

В Плевен филмът ще бъде представен в два поредни дни - днес и утре. И двете прожекции са откупки - първата от Община Плевен, а втората - от народния представител Васил Антонов. Влизането ще става с покани.

За прожекцията тази вечер от Община Плевен съобщиха, че свободните места за граждани са 250 на партера, местата на балкона са с покани. Продължителността на филма е три часа с антракт от 15 минути. На премиерата тази вечер в Плевен освен изпълнителя на ролята на Васил Левски - актьора Веселин Плачков, ще присъства и част от екипа на филма.

След двете премиери, екипът на лентата обеща в Плевен да има и допълнителни прожекции. „Нека никой от гражданите на Плевен не се чувства лично засегнат, че няма да може да присъства на 17 и 18 февруари. Уверявам ви, че всеки един плевенчанин ще може да види филма, защото той ще се излъчва, докато всички желаещи го гледат. Цените на билетите за тези последващи прожекции ще бъдат възможно най-ниски", обяви преди дни Веселин Плачков.